Özel Tüketim Vergisi Genel Tebliği Seri No:6’da Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No:31)

18 Mart 2014  SALI

Resmî Gazete

Sayı : 28945

TEBLİĞ

Maliye Bakanlığından:

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ SERİ NO: 6’DA

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ NO: 31)

4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu1 uygulamasına ilişkin 6 Seri No.lu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Genel Tebliğinde2 aşağıda yer verilen değişiklikler yapılmıştır.

a) 6 Seri No.lu ÖTV Genel Tebliğinin “3. KARARNAME KAPSAMINDA DENİZ YAKITI TESLİM EDEBİLECEK OLANLAR, GEREKLİ BELGELER VE İŞLEMLER” başlıklı bölümünün 1 inci paragrafının son cümlesinde yer alan “ilgili vergi dairesine vermiş olmaları.” ibaresi “ilgili Vergi Dairesi Başkanlığı/Defterdarlığa vermişolmaları.” olarak değiştirilmiştir.

b) Aynı Genel Tebliğin “5/d Diğer Hususlar” alt başlıklı bölümünün 3 üncü paragrafından sonra gelmek üzere aşağıdaki paragraf eklenmiştir.

“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, çalışma usul ve esaslarını kendisinin belirleyeceği veÖTVBS’nin bir alt bileşeni, tamamlayıcısı niteliğinde olan ve GPS, GSM tabanlı çalışacak tekne takip (ÖTVBSTTM) modülü kurar ve işletir. Modül kapsamında Kararname uyarınca deniz yakıtı alan araçlar tekne takip cihazı ile donatılır. Modülden alınacak veriler jurnal, bildirim ve benzeri kayıtlarla eşdeğer hükmü haiz olup, hukuki uyuşmazlıklarda destekleyici unsur olarak kabul edilir. Ayrıca modül yoluyla elde edilen veriler; kontrol ve denetim, yakıt alım defterinin bloke edilmesi veya blokenin kaldırılması, yakıt alım defterinin düzenlenmesi, yakıt limitlerinin değerlendirilmesi ve benzeri amaçlarla ÖTVBS ile de kullanılır.”

Tebliğ olunur.

 

————————————

1 12/6/2002 tarihli ve 24783 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

2 31/12/2003 tarihli ve 25333 (3 üncü Mükerrer) sayılı Resmî Gazete’de yayımlanmıştır.

____

 

Print Preview

Site içeriği Mali Müşavir İsmail ŞENGÜN tarafından sağlanmaktadır. Hizmet sağlayıcı İzmir merkezlidir.

Detaylı bilgi için ortakmusavir.com adresini ziyaret ediniz.

© 2009 - 2018 vergiburosu.com
- Tüm hakları saklıdır.

modul
single - 26 - 0,087