SMMM Defter Bilgi Girisi Uygulaması

SMMM DEFTER BİLGİ GİRİSİ UYGULAMASI

Noterlikler tarafından onaylanacak defterler, 406 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereği 01.04.2011 tarihinden itibaren elektronik ortamda Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirilmektedir. Bu kapsamda onaylanacak defterlerin SMMM tarafından, TNB Online sitesi aracılığı ile önceden elektronik ortamda girilmesi ve uygulama tarafından verilen defter liste
numarası ile Noterliklere gidilmesi durumunda, defter onaylama işlemlerinin hatasız, hızlı ve eksiksiz olması sağlanabilecektir.

Uygulama sayesinde hazırlanan defter listelerinin meşruhat dökümleri ve defter liste raporları SMMM tarafından da alınabilecektir.

Defter Onay listelerinin SMMM tarafından bilgisayar ortamında oluşturulabilmesi için, SMMM bir kereye mahsus Noterliklerden “Şifre” alacaktır. SMMM almış olduğu “Şifre” ile TNB Online internet sayfasında ‘SMMM Defter Bilgi Girişi’ ekranından sisteme giriş yapacaktır. Bu bölümde defter listelerini hazırlayabilecek, meşruhat ve liste dökümlerini alabileceklerdir.

Hazırlamış oldukları defter listelerinin onaylanması için defter liste numaraları ile istedikleri Noterliklere giderek işlemlerini hızlı, eksiksiz tamamlayabileceklerdir. Noterlik, SMMM tarafından kendisine getirilecek olan defter liste numarası ile makbuz kesimi yapabilecektir.

Kılavuz için tıklayınız
_____
www.vergiburosu.com

Print Preview

Site içeriği Mali Müşavir İsmail ŞENGÜN tarafından sağlanmaktadır. Hizmet sağlayıcı İzmir merkezlidir.

Detaylı bilgi için ortakmusavir.com adresini ziyaret ediniz.

© 2009 - 2018 vergiburosu.com
- Tüm hakları saklıdır.

modul
single - 29 - 0,098