Geçmiş Yıllara Ait Alkollü İçki Bandrollerinin Fire Olarak Tespiti ve İmhasına İlişkin Duyuru

GEÇMİŞ YILLARA AİT ALKOLLÜ İÇKİ BANDROLLERİNİN FİRE OLARAK TESPİTİ VE İMHASINA İLİŞKİN DUYURU

Bandrollü Ürün İzleme Sistemi Kapsamında 2007, 2008 ve 2009 Yıllarına Ait Fire Bandrollerin  Tespiti ve İmhası İşlemi Yapılacaktır.

Bilindiği üzere; 1 Seri No’lu Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerde Bandrollü Ürün İzleme Sistemi Genel Tebliğinin ‘Alkollü İçki Bandrollerinde Fire Uygulaması’  başlıklı (3.2.8.2.) bölümünde, fire bandrollerin tespit ve imhası işlemlerinin Başkanlığımız, Tütün ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu, yetkili firma ve üretici/ithalatçı firma temsilcilerinin katılımı ile oluşturulacak komisyon tarafından yapılması öngörülmektedir.

Bu kapsamda yapılacak fire bandrol tespit ve imhası işlemi için Bandrollü Ürün İzleme Sistemi çerçevesinde faaliyette bulunan firmaların; ellerindeki 2007, 2008 ve 2009 yıllarına ait fire bandrollerle ilgili olarak (ek)’deki ‘Alkollü İçkilerde Bandrol Fire Bildirim Tablosu’nu, 25.06.2010 tarihine kadar Başkanlığımızın “İlkadım Cad. 06450 Dikmen/ANKARA” adresine posta yoluyla ve muharrem.sahan@gelirler.gov.tr mail adresine elektronik ortamda bildirmesi gerekmekte olup; fire bandrollerin tespiti ve imhasının firmalar itibariyle gerçekleştirileceği günler ve yeri fire bildiriminde bulunan firmalara yazılı olarak ayrıca bildirilecektir.

Daha önce, firmalarda bulunan fire bandrollerin yetkili komisyonlarca ‘Fire Bandrolü Tespit ve İmha Tutanağı’ düzenlenmek suretiyle imha edilmiş olması durumunda firmalarca yukarıda belirtilen mail adresine bu konuda bilgi verilmesi yeterli olacaktır.

Ayrıca, Başkanlığımızca, verilen süre içerisinde fire bandrollerle ilgili herhangi bir bilgi verilmemesi durumunda, bildirimde bulunmayan firmaların geçmiş yıllara ait fire bandrollerinin bulunmadığı kabul edilecektir.

Print Preview

Site içeriği Mali Müşavir İsmail ŞENGÜN tarafından sağlanmaktadır. Hizmet sağlayıcı İzmir merkezlidir.

Detaylı bilgi için ortakmusavir.com adresini ziyaret ediniz.

© 2009 - 2018 vergiburosu.com
- Tüm hakları saklıdır.

modul
single - 26 - 0,137